Sërbia nuk ka punëtorë, filloi importimin e tyre nga Bangladeshi

41

Punëtorët e turizmit në Serbi do të kërkojnë ndihmë nga shteti për punësimin e punëtorëve, njoftoi drejtori i Shoqatës së Menaxhimit të Hoteleve dhe Mikpritjes së Serbisë (HORES), Georgi Genov.

Genov i tha agjencisë së lajmeve Beta se në shtator ata do të formulonin një kërkesë drejtuar qeverisë serbe për lehtësimin e punësimit të punëtorëve përmes përjashtimeve nga taksat dhe kontributeve më të larta të pagave për të ndaluar largimin e stafit të nevojshëm nga vendi.

“Hoteleve dhe restoranteve u mungojnë 15,000 punëtorë, dhe në mënyrë që të mos largohemi nga vendi dhe të mos detyrohemi të importojmë punëtorë nga Bangladeshi, ne do të kërkojmë ndihmë nga shteti,” tha Genov për Beta.

Hotelierëve u mungojnë kuzhinierët, kamerierët dhe shërbëtoret.