Seanca kundër Zoran Teofilovskit, anëtar i Këshillit Gjyqësor u anulua dhe u caktua për 6 shtator

32

https://mia.mk/novo-rochishte-protiv-zoran-teofilovski-chlen-na-sudski-sovet/

https://info.mk/makedonija/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%88%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA/

https://www.mkd.mk/makedonija/sudstvo/prodolzhuva-sudenjeto-protiv-zoran-teofilovski-chlen-na-sudski-sovet-za-teniskoto

https://24info.mk/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%88%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA/

https://a1on.mk/macedonia/sudenjeto-protiv-teofilovski-odlozheno-za-6-septemvri/

Gjyqi kundër anëtarit të Këshillit Gjyqësor, Zoran Teofilovski, i akuzuar për veprën penale “keqpërdorim i detyrës dhe autoritetit zyrtar”, në rastin e Shoqatës së Sporteve të Tenisit Luboten Tetovë, do të vazhdojë sot në Gjykatën Penale Shkup. Ai në seancën e parë në këtë rast tha se nuk ndihej fare fajtor dhe theksoi se ishte një akuzë e trilluar.

Të pandehurit e tjerë, Ajdin Nuredini, Xhemal Abdi, Imran Kurtishi, Krenar Ibrahimi, Cvetko Naumovski dhe Idriz Rexhepi, gjithashtu u deklaruan të pafajshëm në deklaratat e tyre para Gjykatës.

Sipas aktakuzës, Zoran Teofiloski, si person përgjegjës – President i Shoqatës së Sporteve të Tenisit Luboten Tetovë dhe Cvetko Naumovski si person përgjegjës – menaxher i personit juridik Shoqata për Aktivitete Sportive Klubi i Tenisit Luboten DOO Tetovë, inkurajua qëllimisht të pandehurit Ajdin Nuredinin i cili kryen punë me interes publik dhe zyrtarët Xhemal Abdi, Imran Kurtishi, Krenar Ibrahimi dhe Idriz Rexhepi duke përdorur dhe mos kryer pozicionin dhe autoritetin e tyre zyrtar, me synimin për të marrë përfitime të konsiderueshme pasurore për personin juridik Kompania për aktivitete sportive Klubi i Tenisit Luboten DOO Tetovo dhe në dëmtimin e shtetit fondet – pronësia e tokës ndërtimore, me vlerë 22,050,000 denarë.

https://info.mk/makedonija/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%88%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA/