RMV / Qytetarët kanë pagën më të ulët dhe koston më të lartë të jetesës

67

Me një pagë mesatare në RMV , blihen 300 litra vaj gatimi. Me një pagë mesatare gjermane, blihen 2820 litra të njëjtin produkt. Krahasimi i çmimeve në vend me vendet nga rajoni dhe Evropa tregon se ne paguajmë më pak për energji elektrike dhe karburant këtu, por Maqedonia bujqësore mund të krahasohet me vendet evropiane në çmimet e ushqimeve, njoftoi Sitel.

Për shembull, një litër qumësht në vend kushton nga 50 denarë lart. Në Kroaci 40 denarë, në Serbi 47, në Slloveni 66 denarë. Kënaqësitë e ëmbla në vend janë dyfishuar që nga Gjermania. 100 shkurre të një marke të njohur të çokollatës na kushtojnë rreth një euro, në Gjermani rreth 60 eurocentë.

Në Maqedoni, pagat janë gjithashtu më të ultat. Paga mesatare në shkurt në Maqedoni ishte 27,948 denarë, dhe kostoja mesatare për familje, sipas llogaritjeve të SSM, ishte 34,000 denarë.