Mickoski: Zaevi, i cili u takua me kriminelë në shtëpinë e tij, nuk mund të bëjë kthesë në Bruksel

65

Presidenti i VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve gjatë vizitës së tij në Manastir, tha se ai kishte mësuar për lidhjen e Kryeministrit Zoran Zaev me zotin turk të drogës Sedat Peker nga Zaev dhe vetë Peker.

Sipas Mickoski, pas aranzhimeve të tilla të një kryeministri të një vendi me një kriminel i cili në vendin e tij konsiderohet një person që është problematik para ligjit, nuk mund të pritet që Brukseli të bëjë ndonjë ndryshim në pozicionin negociues.

“Unë nuk thashë që Zaev kishte një lidhje me Sedat Peker, vetë Peker tha se ai e njihte Kryeministrin e Maqedonisë dhe se ai ishte mysafiri i tij. Thjesht po them deklaratën e Sedat Pekerit. Dikush tani, nëse dëshiron të thotë se Packer po gënjen, mirëpo, i bën një analogji kësaj dhe ne nuk i themi asaj të vërtetën, atëherë ka një mënyrë për ta provuar atë. Prokuroria duhet ta kishte thirrur atë person në Prokurorinë Publike për të dëshmuar nëse ishte e vërtetë që ai kishte takuar Sedat Peker, i cili në vendin e tij konsiderohet një njeri që është problematik para ligjit dhe ne duhet të shohim se si ai njeri gjeti strehë për disa muaj., “këtu në Maqedoni”, vuri në dukje Mickoski, duke shtuar se poezia e tij pasqyron në publik se çfarë informacioni u vjen atyre.

https://info.mk/makedonija/%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D1%98-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%9C%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB/