Ripostim / Binas Pajaziti -Ndryshimet Kushtetuese,9 janar 2019

82

Edhe pse Marrëveshja e Prespës gjatë gjithë procesit, debatin kryesor e ka pas rreth çështjes së preambulës, barazisë së plotë të gjuhës shqipe me atë maqedonase dhe diasporës. Në fazën finale qeveria (LSDM, BDI, PDSH), në vend që të reflektojë ndaj kërkesave reale të Lëvizjes BESA, ajo e kontrabandoi PROPOZIMIN e saj PËR SHTETËSI përmes LIGJIT PËR ZBATIMIN E KUSHTETUTËS. Me këtë synon ta rrumbullakësojë konceptin MONOETNIK të shtetit, ku shqiptarët do të trajtohen si maqedonas në PËRKUFIZIMIN e SHTETËSISË. Propozimi i Lëvizjes BESA synon ta ndryshoj nga maqedonase në qytetar të R. e Maqedonisë Veriore. Mjafton që shqiptarëve nuk do t’ju shkruaj MAKEDONSKO, por vetëm Gragjani na Severna Makedonija..Me dy votat tona ne do i shtyjmë kërkesat tona, nga 4 amandamente për 2 ka gatishmëri dhe sipas gjitha gjasave do jetë një kompromis i kryeministrit me Lëvizjen BESA. Duke i pasur parasyshë rrethanat e përgjithshme e arritura për shtetësinë do jetë më mirë seqë është në propozimin aktual të qeverisë.

P.S Me futjen e dokumentave biometrike ky ndryshim u bë me qeverinë e kaluar VMRO + BDI në vitin 2008 dhe si e tillë ka qenë dhe është antikushtetuese, sepse nuk është sjellë ligj i ri për zbatimin e kushtetutës.

No photo description available.
No photo description available.
No photo description available.