Richard Mille dhe Ferrari prezantuan orën më të hollë në botë, vetëm 1.75 milimetra të trashë

69

Prodhuesi zviceran i orëve luksoze Richard Mille në bashkëpunim me Ferrari prezantoi orën e re më të hollë në botë e cila është vetëm 1.75 mm e trashë.Duket sikur vetëm pak muaj më parë Bulgari zbuloi një rekord të ri për orën më të hollë në botë. Në mars, Bulgari Octo Finissimo Ultra pa dritën e ditës në 1.80 mm, duke e bërë atë orën më të hollë të prodhuar ndonjëherë.

Falë partneritetit mes Richard Mille dhe Ferrarit, është prezantuar një “kampion” i ri. RM UP-01 Ferrari është standardi i ri me të cilin matet prodhimi i orës së hollë si brisk.

Kjo orë e re ultra e hollë është vetëm 1.75 mm e trashë, duke mposhtur Bulgari me 0.05 mm.

Ndryshe nga Bulgari, RM ka montuar të gjithë lëvizjen, e cila është vetëm 1,18 mm e trashë, në kuti – në vend që kasa e pasme të shërbejë si pllakë bazë, që është procedura e zakonshme.

Kalibri ultra i sheshtë RMUP-01 ka orë, minuta, sekonda dhe një çelës funksioni të shtrirë në kutinë e gjerë dhe tepër të hollë.

Pllaka e lëvizjes e përdorur për këtë orë është e skeletizuar dhe i nënshtrohet një sërë testesh të forcës që e lejojnë atë të përballojë përshpejtimet mbi 5000 Gs.

Lëvizja u zhvillua midis RM dhe Audemars Piguet Renaud & Papi. Një pjesë e këtij zhvillimi përfshinte ndërtimin e një rrote ekuilibri titani me inerci të ndryshueshme, e cila lejoi një ulje të trashësisë pa humbje të funksionit dhe aftësisë.

Forma e kasës është diçka si një drejtkëndësh i rrumbullakosur me vulën kohore të vendosur në mes të gjysmës së sipërme. Gjithçka që rrethon ekranin kryesor të motit është në fakt një kornizë. I integruar në këtë kornizë të madhe është zgjedhësi i funksionit – duke i lejuar përdoruesit të zgjedhë midis mbështjelljes ose cilësimit.

Si numri i orës ashtu edhe ai nën-prerës mbulohen nga një kristal safiri me një shtresë antireflektuese në të dyja anët. Pjesa tjetër e dizajnit të kasës është industriale me një segment të madh të bartur në logon e Ferrarit brenda dorezës.

RM UP-01 është i kufizuar në 150 copë dhe blerësit potencial do të duhet të paguajnë 1,888,000 dollarë për të zotëruar një të tillë.burimi