REL / Të gjitha pikat kufitare me Greqinë janë të hapura

41

Kalimet kufitare Bogorodica dhe Dojran në kufirin maqedono-grek po funksionojnë normalisht. Përveç kalimit më të shpeshtë të Bogordicës, i cili punon pa ndërprerje, kalimi kufitar Dojran për të gjitha llojet e trafikut u hap zyrtarisht mbrëmë në orën 10 të mbrëmjes, konfirmuar sot nga shërbimet e detyrave kufitare.

Siç raporton MIA sot, të dy kalimet kufitare po funksionojnë normalisht dhe në rendin më të mirë. Në vendkalimin Bogorodica, lëvizshmëria është shumë më e lartë, por sipas informacionit nga shërbimi kufitar i shërbimit deri në orët e pasdites, pritja për t’u larguar nga vendi për shkak të formaliteteve kufitare varion nga 10 në maksimum prej 20 minutash.Në vendkalimin kufitar Dojran, pritja është më e shkurtër për largimin nga vendi. Sot, në vendkalimin që është përdorur kohët e fundit nga shumë turistë nga Serbia, të cilët udhëtojnë në Greqi dhe kalojnë natën në Dojran, gjithçka po funksionon normalisht, madje edhe pika e shpejtë e provës për Kovid19 e cila do të punojë 24 orë.