Nga këndi i të tjerëve / Faktor.mk/ Edi është vëllai ynë i veçantë :Ali Ahmeti në krahët e Kryeministrit shqiptar në Ohër (FOTO)

43

Një konferencë – (Dialogu i forumit të Prespës) po mbahet në Ohër me rastin e përvjetorit të Marrëveshjes së Prespës, dhe sot lideri i BDI-së, Ali Ahmeti u takua me Kryeministrin shqiptar Edi Rama

Ali Ahmeti shpërndau foto dhe shkruajti.

“Edi është i veçantë, është kënaqësi të flasim lehtë dhe vëllazërisht për punët dhe lumturinë tonë të përbashkët. E përgëzova për fitoren në zgjedhjet parlamentare dhe si gjithmonë, pa dyshim, e sigurova se ai ka një vëlla dhe një derë të hapur për punë të mirë, shkroi Ali Ahmeti

Kreu i BDI foli dje në diskutimin kryesor të panelit, duke përgëzuar kryeministrin Zoran Zaev dhe ish-kryeministrin grek Alexis Tsipras, të cilët, siç tha ai, i dhanë fund çështjes së hapur, kështu që tani Maqedonia është anëtare e NATO-s.
“Kjo marrëveshje ka forcuar paqen, stabilitetin dhe forcuar marrëdhëniet ndëretnike.” Kjo është një arritje e madhe dhe historike, historia u bë nga Gjermania dhe Franca të cilët nënshkruan një armëpushim dhe ne duhet ta marrim atë si një model këtu në rajonin e Ballkanit Perëndimor. Nuk ishte e lehtë, por duhej guxim që ta bënim dhe ta vendosnim atë si një standard për brezat e ardhshëm, sepse me armiqësi shekuj nuk mund të bëhet asgjë. Ne kemi nevojë për një rajon të integruar, sepse kështu duhet të ecim përpara, kështu duhet të funksionojnë vendet tona. Unë gjithashtu u takova me Lajcak dhe i kërkova të mbyllë vrimën e zezë në Evropë. “I gjithë Ballkani është Evropa, atdheu i paraardhësve tanë është Evropa,” tha Presidenti i BDI-së Ali Ahmeti në fund të fjalës së tij.