REL / Admiralin Burk në Shkup takim me Zaevin dhe Sheqerinskën : Maqedonia pati një fillim të suksesshëm në NATO

39

Maqedonia kishte një fillim të shkëlqyeshëm të anëtarësimit në NATO dhe jep kontribute të konsiderueshme për Aleancën, tha sot Komandanti i Komandës Aleate të Forcave të Përbashkëta të NATO-s në Napoli, Admirali Robert Burke, i cili po viziton vendin me rastin e përvjetorit të parë të saj Anëtarësimi dhe mbyllja e Aleancës në Zyrën Ndërlidhëse të NATO-s në Shkup.

“Shumë gjëra kanë ndodhur në një kohë shumë të shkurtër dhe duhet të jesh i saktë. “Workshtë bërë shumë punë për të siguruar që gjithçka që është planifikuar në mënyrë perfekte dhe që me të vërtetë duhet të realizohet në mënyrë të përsosur ka ndodhur, sepse Maqedonia Veriore kishte një fillim të shkëlqyeshëm dhe jep kontribute të konsiderueshme në Aleancë,” tha Admirali Burke në një konferencë të përbashkët shtypi me Ministren e Mbrojtjes Radmila Sekerinska, të mbajtur pas takimit të tyre.

Admirali Burke e vlerësoi takimin me Ministren Sekerinska si produktiv, duke theksuar se ata diskutuan arritjet e përbashkëta dhe se ai ishte i nderuar të merrte pjesë nesër në ceremoninë e përvjetorit të parë të anëtarësimit të vendit në NATO. Ai theksoi se mbyllja e Zyrës Ndërlidhëse të NATO-s në Shkup është një moment i hidhur dhe se ai do të humbasë bashkëpunimin me kolegët.

“Ne festojmë mbylljen e zyrës, sepse ajo shënon përfundimin me sukses të misionit të Zyrës, pasi Maqedonia e Veriut tashmë është bërë një anëtare e plotë e NATO-s,” shtoi Burke.

Admirali Burke falënderoi për kontributin e Maqedonisë Veriore në Aleancë dhe gatishmërinë për të gjetur shumë mënyra për të kontribuar në realizimin e qëllimeve të Aleancës.

Ministrja e Mbrojtjes Sekerinska theksoi se në takim ajo u zotua se Maqedonia e Veriut “do të japë një kontribut serioz të barabartë në maksimumin e Aleancës.”

“Maqedonia Veriore, si anëtare e Aleancës, shtoi një vlerë të re në rëndësinë e NATO-s për sigurinë në rajonin tonë, duke marrë pjesë drejtpërdrejt në forcat e KFOR në Kosovë, të cilat janë nën kujdesin e Komandës Aleate në Napoli. “Maqedonia Veriore është një aleat që mund të zhvillojë dhe të kontribuojë në sigurinë kolektive të Aleancës,” tha Sekerinska.

Admirali Burke: NATO po konsideron të lehtësojë prokurimin e vaksinave
Duke iu përgjigjur një pyetje gazetari – A mundet NATO të ndihmojë Maqedoninë në prokurimin e vaksinave kundër covid-19, Admiral Burke tha se NATO po shqyrton mënyrën e lehtësimit të procesit dhe se po konsiderohen disa opsione, por që ai nuk e di se cili opsion do të zgjidhej.

https://www.slobodnaevropa.mk/a/31171362.html