Regjistrimi i popullsisë nis të dielën

59

Janë bërë të gjitha përgatitjet për fillimin e procesit të Regjistrimit të Popullsisë në 5 shtator. Zëdhënësi i Qeverisë, Dushko Arsovski tha se në të gjitha 50 rajonet për regjistrim kanë përfunduar trajnimet e instruktorëve dhe regjistruesve rajonal. Arsovski deklaroi se Qeveria beson se qytetarët do ua mundësojnë regjistruesve që pa probleme të kryejnë procesin. Regjistrimi i popullsisë do të fillojë të dielën dhe do të zgjas deri më 30 shtator. Në të do të regjistrohen qytetarët dhe pronat e patundshme. Deri më 30 shtator vazhdon edhe vetë regjistrimi online i diasporës, i cili ka filluar më 1 mars. Deri më tani në diasporë janë regjistruar mbi 190 700 qytetarë.