Reagon Sindikata e UPOZ / Sulmi ndaj administratës shtetërore është deklarata e Kryeministrit se ka korrupsion, por jo midis drejtorëve dhe ministrave ministrave –

186

Deklarata e Kryeministrit se ka korrupsion është e sheshtë, por jo nivelet e larta të qeverisë – një reagim me shkrim u njoftua sot nga Sindikata e punëtorëve nga administrata, organet gjyqësore dhe shoqatat e qytetarëve (UPOZ) . Prandaj, ata vlerësojnë se një deklaratë e tillë që Zaev dje u dha mediave dje është një sulm ndaj administratës shtetërore si i vetmi fajtor për perceptimin e keq të qytetarëve se nuk funksionon, dhe tani është i korruptuar.

Forgottenshtë harruar që ndikon në imazhin e përgjithshëm të qeverisë dhe shtetit – paralajmërojnë UPOZ.

Korrupsioni si mekanizëm për të fituar përfitime materiale dhe përfitime të tjera për përfitime personale, nuk mund të shihet veçmas, vetëm në një segment të qeverisë ose administratës, siç vuri në dukje Kryeministri Zaev, pa përmendur korrelacionin me majën e tij, veçanërisht pasi partia personeli dhe organizata, e cila është e pozicionuar në mënyrë hierarkike, është e ndërlidhur – shtohet në reagimin e sotëm të Unionit.

Prandaj, ata theksojnë se korrupsioni është një çështje serioze për të gjithë punonjësit, dhe për këtë arsye propozojnë së bashku me Qeverinë si partnerë social që të angazhohen së bashku në shtypjen e tij sepse është një kërcënim për të ardhmen e vendit.

Sindikata e UPOZ njoftoi se nesër do të mbajë një konferencë për shtyp, në të cilën do të flasë më hollësisht për këtë çështje.