Alfa.tv/ Qeveria mburret: Fillon kremtimi i Marrëveshjes Kornizë me vlerë gjysmë milioni euro të parave publike

38

Fillon kremtimi i 20 vjetorit të Marrëveshjes Kornizë të Ohrit, e cila do t’u kushtojë qytetarëve të Maqedonisë 500,000 euro. Paratë që do të jepen për biletat e transportit, shërbimet rekreative, kulturore dhe sportive, shërbimet hoteliere, shërbimet e eventeve, dhe sendet e shtypura dhe produktet e ngjashme. Me rastin e këtij jubileu, do të ketë ngjarje çdo ditë nga tani deri më 13 korrik, ditën kur marrëveshja u nënshkrua në Ohër.

Për këtë u mbajt një seancë tematike e Qeverisë, në të cilën nuk u përmend shuma që do të paguhet për organizimin e kremtimit, organizuar nga Ministria e Sistemit Politik të Zëvendës Kryeministrit të Parë Artan Grubi. Ai shkurtimisht njoftoi vetëm ato aktivitete që do të ketë në 20 ditët e ardhshme, por gjithashtu falënderoi partnerin e koalicionit në pushtet.

“Përvjetori shënon saktësisht këtë koalicion, i cili theu tabutë nga 2002 në 2006 dhe merr përgjegjësinë e madhe për të transformuar me guxim shoqërinë tonë të përbashkët,” tha Grubi.

Pala tjetër falënderoi gjithashtu partnerin e koalicionit, përmes Ministres së Mbrojtjes Radmila Sekerinska. Në seancën e qeverisë, ajo tha se ata janë përgjegjës për zbatimin e marrëveshjes kornizë.

  • Dallimi kryesor midis Marrëveshjes Kornizë të Ohrit dhe të gjitha këtyre marrëveshjeve është zbatimi, dhe ishte i juaji dhe mendoj se ishte një nga tezat që duhet të kishim. Ka gjëra për të cilat nuk jemi krenarë si vend, gabime që kemi bërë, dobësi që ende i ndiejmë. Ka disa gjëra që ne kemi bërë me dinjitet dhe kemi bërë. Ne duhet të diskutojmë pak mbi këto tema, madje edhe me polemika dhe madje kritika, me të rinjtë në shoqërinë tonë, tha Sekerinska.

Ndërsa një seancë e posaçme qeveritare u mbajt për të shënuar 20 vjetorin e Marrëveshjes Kornizë të Ohrit, është ende e panjohur se si Qeveria do të festojë jubileun, 30 vjet të Maqedonisë së pavarur në 8 Shtator. Deri më tani, nuk ka asnjë informacion, përveç logos së publikuar, e cila shkaktoi një stuhi reagimesh në publik, për të cilën qytetarët thanë se flamuri maqedonas ishte i gabuar.