Radevi Kryetari i Bullgarisë para udhëtimit me Pendarovskin: Në BE vetëm përmes Bullgarisë ?!

55

Mënyra evropiane e Republikës së Maqedonisë Veriore është përmes Sofjes dhe kjo është mënyra për të zgjidhur të gjitha problemet, tha sot Presidenti i Bullgarisë Rumen Radev. Ai tha se kryeministrat ose krerët e shteteve po e kërkojnë çdo ditë në lidhje me mosmarrëveshjen me Maqedoninë, por theksoi se Bullgaria nuk duhet të lejojë që problemet të hyjnë në BE. Radev dhe Presidenti i Maqedonisë Stevo Pendarovski do të udhëtojnë së bashku të Mërkurën së bashku në Romë dhe do të bëjnë homazhe te varri i Shën Kirilit në Vatikan.

Mund të them se papritmas u bëra shumë interesante për të gjithë liderët evropianë. Kam ftesa në ditë për të biseduar me të paktën dy kryeministra, një president dhe një komisioner. Ka shumë vëmendje ndaj Bullgarisë, nuk do ta them fjalën presion, tha sot Presidenti i Bullgarisë, Rumen Radev, pasi vendosi lule para monumentit të Vëllezërve të Shenjtë Kirili dhe Metodi në Sofje.

Mos të harrojmë, shtoi Radev, se Bullgaria është anëtare e Bashkimit Evropian dhe kjo do të thotë shumë dhe ne do t’u drejtohemi anëtarëve të tjerë të BE për solidaritet.

“Gjëja më e rëndësishme është që Bullgaria, si një anëtare e përgjegjshme, të mos lejojë shumë probleme të hyjnë në Bashkim,” tha Radev.

Radev gjithashtu tha se rruga evropiane e Republikës së Maqedonisë Veriore është përmes Sofjes dhe se është rruga për të zgjidhur të gjitha problemet.

Ai theksoi se Bullgaria po zhvillon marrëdhëniet midis dy vendeve në frymën e besimit, miqësisë dhe fqinjësisë së mirë.