Publikohet videoja e prodhimit të koronavirusit nga kinezët

239

Ish-zëvendëskryeministri dhe ish-ministri i Brendshëm i Italisë, Matteo Salvini, ka publikuar një video nga emisioni italian “Leonardo” në vitin 2015, ku thuhet se shkencëtarët kinezë po prodhonin në laboratorë një virus të rrezikshëm. Në emër të Legas Salvini kërkon interpelancë urgjente me presidentin e Këshillit të Ministrave dhe Ministrin e Jashtëm.

“Nga Tgr Leonardo (Rai Tre) i datës 16.11.2015, një reportazh për një supervirus pulmonar koronavirus të krijuar nga kinezët me lakuriq nate dhe minj, jashtëzakonisht i rrezikshëm për njerëzit. Nga Lega interpelancë urgjente me presidentin e Këshillit të Ministrave dhe Ministrin e Jashtëm”, shkruan Salvini.

Ndërkohë në emisionin e “Rai Tre” thuhet se një grup shkencëtarësh kinezë po punonin për krijimin e supervirusit nga transplantimi i një proteine nga lakuriqët e natës dhe virusit SARS të minjve, i njëjti si koronavirus. Sipas tyre, kjo bëhej për efekte studimi.