Protesta e paralajmëruar në Tetovë të Premten, përgjegjësia dhe drejtësia do të kërkohen për të djegurit në qendrën e COVID -it.

43

Një protestë u njoftua në rrjetet sociale në Tetovë këtë të premte, duke kërkuar “drejtësi dhe përgjegjësi” për viktimat e zjarrit katastrofik në qendrën modulare të covid në Spitalin Klinik më 8 shtator.

Sipas thirrjeve për protestën, ajo do të fillojë në orën 13:30, pas faljes së xhumasë në xhamitë e qytetit, dhe do të mbahet në sheshin Ilirija.

Dëshmitari okular Ibin Emshiu, i cili humbi babanë dhe vëllain e tij në zjarrin e tmerrshëm, gjithashtu bëri thirrje për një protestë të Premten, dhe më parë akuzoi se atij i ishte kërkuar ryshfet nga stafi mjekësor në qendrën e kujdesit për t’u kujdesur për të afërmit e tij.

Në një postim në Facebook, Emshiu shkroi se “nuk ka asgjë më shumë për t’u frikësuar, sepse ai tashmë ka humbur babanë dhe vëllain dhe nuk ka asgjë për të humbur” dhe u bëri thirrje “të gjithë shqiptarëve të dalin më 17 shtator në sheshin në Tetovë , për të kërkuar drejtësi së bashku për viktimat e zjarrit dhe përgjegjësinë e autorëve të tragjedisë së madhe “.