PRO/ QEVERIA- GRUBI: 23 milionë euro kredi pa interes për mbi 15 mijë të punësuar. KONTRA / Konfederata e punëdhënësve-Rroga jo kredi (VIDEO)

62

PRO/ QEVERIA- GRUBI: 23 milionë euro kredi pa interes për mbi 15 mijë të punësuar

Qeveria ka miratuar 23 milionë euro nga linja e tretë kreditore pa interes “COVID 3” përmes përkrahjes financiare nga BE dhe Banka Zhvillimore e RMV-së. Kështu ka shkruar në faqen e tij zyrtare, zëvendëskryeministri i parë dhe Ministër për sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, Artan Grubi,  

Qeveria ka miratuar 23 milionë euro nga linja e tretë kreditore pa interes “COVID 3” përmes përkrahjes financiare nga BE dhe Banka Zhvillimore e RMV-së.

Nga këto 23 milion euro përfitojnë 2.009 shfrytëzues me 15.197 të punësuar.

Zëvendëskryeministri i parë Grubi gjithashtu ka shkruar se me këtë hap të qeverisë edhe njëherë po dëshmohet se kujdesemi për krijimin e mundësive më të mira për punë dhe zhvillim dhe me këtë edhe për ekonomi më të mirë në vend.

========================================================

KONTRA / Konfederata e punëdhënësve-Rroga , jo kredi kërkon biznesi nga linja e 3

Kreditë pa interes nuk do të arrijnë asgjë, përveç se kostot e shtetit do të ulen, reagon Konfederata e Punëdhënësve. Për të marrë këto para, kompanitë në një pandemi janë të detyruar të plotësojnë shumë kushte. Për shkak të kësaj, disa nga punëdhënësit nuk do të jenë në gjendje të marrin ndihmë dhe do të duhet të pushojnë nga puna disa nga punëtorët të cilët deri më tani kanë arritur t’i mbajnë ata në punë me subvencione të pagave.

Boshkov beson se masa e subvencioneve duhet të vazhdojë të zbatohet derisa kompanitë të kthehen në këmbë pa ndryshuar modelin.Përveç komunitetit të biznesit, sindikatat gjithashtu reaguan ndaj mundësisë së ndryshimit të masës. SSM pretendon se ndryshimet do të hapin hapësirë ​​për manipulim me punëtorët.

Qeveria ende nuk ka vendosur nëse paketa e re do të përfshijë subvencione apo hua, por siguron që modeli do të krijohet në përputhje me nevojat e ekonomisë.Paketa e re e ndihmës pritet të shpallet javën e ardhshme.