Pretendimet se 72 bullgarë janë regjistruar janë marrëzi, thotë Simovski drejtori i ESHS

35

Pretendimet se 72 bullgarë janë numëruar janë marrëzi, askush nuk ka qasje në të dhëna, tha drejtori i Entit Shtetëror të Statistikave Apostol Simovski për “Brifingun Utrinski” kur u pyet për të komentuar deklaratën e ish -konsullit bullgar Ivan Anchev, i cili u tha mediave bullgare se Regjistrimi i Popullsisë deri më tani vetëm 72 vetë janë deklaruar si bullgarë.

“Askush i gjallë deri më tani nuk ka futur të dhënat e mbledhura nga regjistrimi. Asnjë person i vetëm. I gjithë sistemi është me mbrojtje të paracaktuar për çdo hyrje në të, madje edhe nga punonjësit tanë. “Të dhënat do të jenë të disponueshme vetëm pasi të ketë përfunduar regjistrimi dhe përpunimi i përgjithshëm,” tha Simovski.
Ançev për portalin Factor.bg shton se nëse vetëm 1.000 njerëz në regjistrim tregojnë ndjenjën kombëtare bullgare, kjo do të privonte Sofjen nga çdo argument në mosmarrëveshjen aktuale me Shkupin.

Ançev tha se 130,000 aplikantët e tjerë për shtetësinë bullgare kishin nënshkruar një deklaratë për një noter publik se ata ishin me origjinë bullgare dhe njohuri kombëtare, që do të thotë se ata kishin dhënë një deklaratë të rreme – një veprim i dënueshëm sipas Kodit Penal Bullgar.

Deri më tani në vend, sipas informacionit të marrë nga Enti Shtetëror i Statistikave, janë regjistruar gjithsej 711,418 persona, 221,268 familje dhe 297,085 apartamente.