Prej sot në Tetovë, Kumanovë dhe Prilep, mbajtja e maskave e detyrueshme

169

Në Prilep, Kumanovë dhe Tetovë prej sot është e detyrueshme mbajtja e maskës, facoletës, shallit apo ndonjë gjë tjetër për të mbuluar gojën dhe hundën. Qëllimi i kësaj, sipas masës së miratuar të qeverisë është të krijojë kushte për më shumë lëvizje, ndërsa më pas të garantojë mbrojtje.

“Nga 22 prilli (e mërkurë), vendoset masa për të ndaluar lëvizjen e popullatës në komunat Kumanovë, Tetovë dhe Prilep, pa mbajtur pajisje të përshtatshme mbrojtëse (maskë, facoletë, shall dhe të ngjashme), jashtë nga shtëpitë e tyre në të gjitha vendet publike dhe hapësirat e llojit të hapur dhe të mbyllur, si dhe ambiente të mbyllura, markete, dyqane dhe të ngjashme”, bënë të ditur nga Qeveria.