Peshkopi Agatangel iu përgjigj Karakaçanovit me HARTËN MAQEDONIA E BASHKUAR (FOTO) ?!

47

Peshkopi Mitropoliti Agatangel i Povardarisë në paraqitjen e tij të ftuar në “Çfarë nuk është e qartë” në Alpha TV me një hartë të “Maqedonisë së Bashkuar” iu përgjigj provokimeve të Ministrit Bullgar të Mbrojtjes dhe Zëvendës Kryeministrit Krasimir Karakaçanov

  • Meqenëse z. Karakaçanov tregoi hartën e Bullgarisë së Shën Stefanit , unë atij do t’i tregoj hartën e tërë Maqedonisë, le të shohin brezat tanë të rinj se sa maqedonas ishte vendi ynë dhe le të krenohen me këtë, thotë Peshkopi Agatangel .

Ai shpjegoi se disa kanë frikë nga kjo hartë, por ne si maqedonas duhet të jemi krenarë dhe nuk duhet të kemi frikë nga askush, sepse nuk kemi vjedhur nga askush, as nuk kemi çuar dikë në kampe, dhe ata që e ndanë Maqedoninë le ta mendojnë.

Sulmet pa ndërprerje ndaj kishës, gjuhës dhe kombit, ata kanë frikë nga kjo kartë e vogël dhe nëse ua tregojmë të gjithë kartën, kjo ende ekziston sepse atje ka akoma maqedonas, thotë Agatangel.

Si maqedonas, ne jemi turpëruar shumë herë nga ndryshimi i emrit, me marrëveshjet, Marrëveshjen e Ohrit, Marrëveshjen e Prespës, ndarjen territoriale, tani marrëveshjen me Bullgarinë, të cilën nuk i kemi mbijetuar vetëm në këto dhjetë vjet, dhe jemi akoma këtu dhe ne betohemi, kështu do të jetë, tha Peshkopi.