Pershendetje EVN? Çfarë kërkon një kabëll shtesë në ormarin e rrymës pranë Ali Ahmetit? (FOTO)

104

Një fotografi e publikuar nga TetovaSot tregon kreun e BDI -së Ali Ahmeti të ulur në oborrin e një shtëpie dhe sipër tij shihet kabineti i energjisë elektrike.

Sipas figurës, nga dollapi po del një kabllo zgjatimi, për të cilën nuk mund të jepet një shpjegim i duhur, përveç se ka vite që ndodh në Maqedoni.

Sipas rregullave të EVN, askush përveç punonjësve të kompanisë austriake nuk duhet të ketë qasje në kabinetin e energjisë elektrike në pjesën ku siguresat nuk janë të vendosura, por vendi i matjes së energjisë elektrike është i vendosur dhe ku mund të merret energji elektrike falas.

Itshtë e qartë këtu se kablloja del nga pjesa në të cilën Ahmeti ose ndonjë përdorues tjetër i kabinetit nuk duhet të ketë qasje.

Tetovo Sot në postimin e tij bën thirrje për një reagim nga EVN e cila sipas ligjit duhet të kontrollojë rastin dhe të paraqesë një raport të përshtatshëm për udhëheqësin e BDI -së Ali Ahmeti ose për atë që ka lidhur kabllon në dollap.

Kompania austriake EVN është ankuar prej vitesh se shumë qytetarë hyjnë vetëm në kutitë postare, duke i tejkaluar telat për të mos paguar energjinë elektrike të konsumuar.

Dëmi nga krime të tilla vlerësohet në miliona euro në vit.

Lidhje me postimin e TetovaSot

https://vesnik.com/node/217685

https://makpress.mk/Home/PostDetails?PostId=432243