Pas 20 vite QEVERI të BDI-së, Bujar Osmani i përcolli mesazh diasporës se do të punojnë për të krijuar kushte për tu kthyer ?!

62

Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, priti dje qytetarët tanë që jetojnë jashtë vendit, të cilët aktualisht po kalojnë pushimet e tyre verore në vend.

Sipas Ministrisë së Punëve të Jashtme, në pritje Ministri falënderoi diasporën për kontributin e tyre në përcjelljen e mesazhit dhe imazhit pozitiv të vendit tonë, si dhe kontributin në zhvillimin e përgjithshëm ekonomik dhe shoqëror të Maqedonisë Veriore.

  • Ky është një potencial i madh i stafit të ri dhe të arsimuar, të cilët janë më të mirët në profesionet e tyre dhe njohuritë dhe aftësitë e të cilëve kanë nevojë për mjedisin nga vijnë dhe në të cilin kthehen rregullisht, tha Osmani

Në pritje, Ministri njohu të ftuarit me projektet e shumta të Ministrisë së Punëve të Jashtme, ku janë transferuar të gjitha kompetencat në lidhje me diasporën, siç janë stacionet bazë fikse për lëshimin e pasaportave, të cilat do të shkurtojnë ndjeshëm procedurën, projektin e dixhitalizimit të shumë prej shërbimeve konsullore, të ashtuquajturat E-konsullatë, riaktivizimi i mbështetjes financiare për projektet e diasporës, i cili u ndërpre për shkak të pandemisë, formimi i një grupi parlamentar për bashkëpunim me diasporën, analiza e nevojës për miratimin e një ligji për diasporën dhe të tjerët.

Në Deklaratë Osmani shtoi se deri në vendimin për të miratuar një ligj, ndërkohë do të lëshohet një Libër i Bardhë, i cili do të rendisë në detaje përfitimet e ofruara për diasporën, të cilat nuk përpunohen sistematikisht në një dokument të vetëm.

Ministri Osmani tha se do ta përkushtojë mandatin e tij për krijimin e kushteve për këdo që dëshiron të mund të kthehet në vend, duke treguar, ndër të tjera, projektin MKarta, si një njohje dhe konfirmim për personalitete të shquara dhe individë që jetojnë jashtë vendit, të cilët me punën e tyre dhe profesionalizmin tregojnë sukses të jashtëzakonshëm, dhe kështu një promovim të vërtetë të Maqedonisë Veriore jashtë vendit.

https://makpress.mk/Home/PostDetails?PostId=422876