Partnerët e koalicionit kërkojnë dorëheqjen e Bujar Osmanit dhe Mariçiqit

46

burimi i lajmit linku

https://telma.com.mk/2022/06/23/ostavki-od-osmani-i-marichikj-baraat-koalicionite-partneri/

Dorëheqjen e Bujar Osmanit dhe Mariçiqit për shkak të debaklit me Bullgarinë kërkon partneri i koalicionit në qeveri, Pavle Trajanov.

Ai i fajëson ata për gjithçka ndodhi këto ditë rreth propozimit francez.

Trajanov gjithashtu i bëri thirrje BE-së që t’u përmbahet vlerave, parimeve dhe kritereve themelore evropiane dhe vendeve anëtare, veçanërisht Kroacia, Sllovenia, Austria, Republika Çeke dhe Sllovakia, të vënë veton ndaj futjes së një kuadri nacionalist negociues. çështjet e identitetit, gjuhës, historike dhe arsimore. Qytetarët maqedonas, nga ana tjetër, duhet të shprehin qëndrimet e tyre përmes rrjeteve sociale ose me protesta paqësore, në mënyrë që Bashkimi Evropian të shohë se këtu ka një rezistencë të fortë qytetaro-popullore kundër rrezikimit të identitetit kombëtar maqedonas.

Më herët ai kishte paralajmëruar se do të largohej nga qeveria, nëse propozimi pranohet, dhe të njëjtën gjë e kishin vendosur Bordet Ekzekutive të PLD-së dhe DOM-it.

VMRO-DPMNE përsëriti qëndrimin se nuk duhet të negociohet fare korrigjimi në propozim.

Tonsko Dragan Kovacki, VMRO DPMNE

Partitë e shqiptarëve në Maqedoni nuk shqetësohen për interesat kombëtare maqedonase.Për BDI-në, por edhe për Aleancën për Shqiptarët, propozimi francez ishte i pranueshëm.