OBSH, kundër pasaportave të vaksinimit

26

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) nuk është dakord për miratimin e pasaportave të vaksinimit për shkak të pasigurisë nëse vaksinimi parandalon transmetimin e virusit, si dhe shqetësimet rreth barazisë.

Në Mbretërinë e Bashkuar, janë 70 deputetë që e kundërshtojnë me forcë vendimin për të miratuar pasaportat duke e konsideruar diskriminuese.

Ata kanë paralajmëruar se pasaportat e Covid , përmes të cilave njerëzit do të duhet të provojnë se janë vaksinuar për të hyrë në dyqane, bare dhe ambiente të tjera të brendshme dhe tubime, mund të jenë “diskriminuese”.OBSH ndërkohë pret të rivlerësojë vaksinat Kineze kundër Covid-19,  Sinopharm dhe Sinovac deri në fund të Prillit