Një milion të infektuar nga Covid-19 në botë, Maqedonia shton masat për kulmin e epidemisë

236

Numri i personave të infektuar me coronavirusin e ri në botë e ka tejkaluar njëmilionëshin. Shumica e rasteve janë në SHBA, Itali dhe Spanjë.  Ndërsa në Maqedoninë e Veriut dje janë regjistruar 30 raste të reja, me ç’rast numri i të infektuarve është 384 persona.

Autoritetet e presin kulmin nga fundi i muajit prill, ndërsa përkundër masave të marra tashmë, prej javës së ardhshme në funksion të plotë do të vendoset edhe spitali mobil që do ta dyfishojë kapacitetin e Klinikës së Sëmundjeve Infektive.

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe, beson se do të kemi lakore të pranimit të pacientëve të rinj, e cila praktikisht do të jetë e amortizuar nga Klinika për Sëmundje Infektive.

Në spitalin mobil do të ketë 130 shtretër, ndërsa sipas ministrit, lokacioni është i mirë sepse këtu është edhe qendra e ekspertizës, gjegjësisht specialistët e mjekësisë infektive, infermierët dhe ekipi rezervë nga klinikat e tjera.