Një autobus i mbushur me punëtore tekstili është përplasur me një autobus tjetër në Prilep

101

Një autobus me të cilin punëtorët e tekstilit shkonin në punë është përplasur në Prilep me një autobus tjetër në të cilin nuk kishte pasagjerë. Si pasojë e përplasjes autobusi me punëtorët është përplasur me një shtyllë. Më shumë se njëzet punëtorë janë lënduar, ndërsa nga spitali thonë se pas ndihmës dhe ekzaminimeve mjekësore nuk ka lëndime më të rënda. Aksidenti i komunikacionit ka ndodhur mëngjesin e sotëm në vendbanimin Toçila.

Nuk ka pacient me lëndime të rënda apo në rrezik për shëndetin e tyre. Ata janë kontrolluar me të nxira dhe lëndime të lehta dhe janë lëshuar për tretman shtëpiak, thonë nga spitali i Prilepit, ku sot në mëngjes janë përkujdesur pasagjerët e autobusit që u përplas në një shtyllë në vendbanimin e Prilepit Toçila.

Katie Smileska, drejtoreshë e spitalit informon se fillimisht janë sjellë 20 pacientë, e më pas kanë ardhur të tjerët që kanë lëndime të lehta.

“Në spitalin e Prilepit në mëngjes me ekipet e ambulancës janë sjellë 20 pacientë. Prej tyre, tetë janë në kirurgji maksilofaciale ku janë kryer disa ndërhyrje të vogla, disa pacientë në ortopedi dhe në repartin e kirurgjisë. Shtatë pacientë janë në pritje të rezultateve të radiografisë dhe janë këtu në spital, një paciente ka një lëndim në kafkë dhe është ndalur për vëzhgim dhe monitorim të gjendjes së saj. “Pacientët e tjerë janë lëshuar për trajtim shtëpiak”, tha Smileska.

Sipas informacioneve fillestare nga Prokuroria Publike e Prilepit, aksidenti ka ndodhur në mëngjes rreth orës gjashtë kur ka ndodhur përplasja e dy autobusëve. Njëri autobus ishte pa pasagjerë, ndërsa tjetri që goditi shtyllën ishte i mbushur me punëtorë që do të fillonin turnin e parë në fabrikën e tekstilit në Prilep.telegrami.mk