Nikoloski-VMRO-DPMNE: Unë nuk pres shtyrje të zgjedhjeve, i vetmi që e ngucën këtë temë është Zaevi

34

Unë nuk pres shtyrje të zgjedhjeve, i vetmi që e ngucën këtë temë është Zoran Zaevi dhe LSDM sepse janë të vetëdijshëm se do të humbasin, dhe zgjedhjet nuk duhet të shtyhen, përfshirë edhe për shkak të pamjes epidemiologjike në Maqedoni, sepse ajo u kthye se brenda një viti e gjysmë qeveria nuk arrin të merret me pandeminë – korona19, tha nënkryetari i VMRO-DPMNE-së, Aleksandar Nikoloski.

Maqedonia është e fundit në Evropë që prokuron vaksina, në Maqedoni nuk kishte vaksina për një kohë të gjatë, njerëzit duhej të shkonin në Serbi për të pritur në radhë për t’u vaksinuar, në Maqedoni masat për të mbështetur ekonominë janë më të dobëtat nga të gjitha vendet në rajonin, për të mos përmendur nivelin evropian. “Gjithashtu, në Maqedoni është më së paku e ndarë nga PBB -ja për të mbështetur ekonominë dhe në Maqedoni ne kemi masa kaotike që ne shohim që janë hartuar në thelb nga Zaev dhe Filipçe, dhe jo nga ekspertë,” tha Nikoloski.

Sipas tij, “sepse ekspertët dolën dhe thanë se i kishin propozuar këto masa më herët, dhe disa nuk i propozuan fare dhe nuk pajtohen me to, është një arsye plus për zgjedhje”.

“E gjithë kjo tregon se ka një kaos total, se qeveria nuk di si ta menaxhojë këtë proces me koronavirusin, kështu që nevojiten zgjedhje për të ndryshuar këtë qeveri dhe për të ardhur në një qeveri kompetente që do të fillojë zgjidhjen e problemeve,” tha Nikoloski.