Nikolloski-VMRO-DPMNE: Kam marrë kërcënime për të mos publikuar aferën për “Shik Jellak” dhe Davidoviç – Daka

34

Nënkryetari i VMRO-DPMNE-së, Aleksandar Nikolloski gjatë vizitës së tij në Jegunovce, në lidhje me aferën prej 200 milion eurosh që ai ia zbuloi publikut për “Shik Jelak” dhe biznesmenin Miodrag Davidovic – Dhaka, tha se krimi mbretëron në Maqedoni dhe se ai mori kërcënim për të mos zbuluar skandalin, i cili tani shihet si një krim me vlerë 200 milion euro i kryer nga zyrtarët e LSDM dhe BDI.

“Nëse shikoj nga një perspektivë personale, kënaqësia është e madhe sepse është e vërtetë që ai ishte i pari që doli në publik për atë që do të ndodhë në Tetovë dhe çfarë krimi po përgatitet, por u mohua atëherë, dhe tani ne shohim se konfirmohet e njëjta gjë “, tha Nikollovski.

Ai theksoi në përgjigje se nëse shikojmë thelbin është një fakt që krimi mbretëron në Maqedoni, si dhe se idealet dhe idetë ndalen aty ku fillojnë paratë, dhe ne me ndershmëri e dëgjojmë BDI-në duke thënë se çfarë mendojnë ata për serbët, çfarë ata mendojnë për ngjarjet në Kosovë, por kur një biznesmen ekstrem vjen në Maqedoni me një thes me para për Teuta Arifin dhe Këshillin e Tetovës, gjithçka mbaron dhe pastaj ata fillojnë të korruptojnë, por e njëjta gjë vlen për LSDM dhe Zoran Zaev.

“Nga njëra anë, goja e Zoran Zaev është e mbushur me interesa gjeostrategjike të Maqedonisë, të cilën ne si VMRO-DPMNE e mbështesim fuqimisht, por nga ana tjetër, një nga ekstremistët më të mëdhenj në Ballkan që përdor paratë e zeza për të financuar ekstremizmin i jepet një afarizëm 200 milion euro ”, tha Nikolloski.

Nikolloski theksoi se kur ai njoftoi skandalin, bëhej fjalë për para të zeza nga ndërmarrjet në Panama, kështu që ata e kuptuan se ata ishin nxjerrë të pastër dhe nuk kishte asnjë pikë fshehjeje dhe kjo ishte arsyeja pse ata kaluan nëpër kompaninë e Daka në Malin e Zi.

“Për herë të parë do t’i tregoj publikut se kam marrë kërcënime për të mos publikuar skandalin dhe aferën sepse ata ishin njerëz të fuqishëm, por unë do të them se kërcënimet nuk kalojnë dhe unë do të vazhdoj të botoj çështje kriminale sa herë që di për ta . “thotë Nikolloski.

https://info.mk/makedonija/%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%B2-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D1%98%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%98%D0%B0%D0%B2/