Nikolloski-VMRO-DPMNE: A është arsyeja pse Carovska po përpiqet të shtyjë ligjin për tekstet dixhitale që vlen 125 milion euro, lidhja me një kompani nga Kroacia?

64

Duke iu përgjigjur një pyetje gazetarit në lidhje me akuzat e Ministres Mila Carovska se VMRO-DPMNE po pengon ligjin për librat shkollorë dixhitalë, Nënkryetari i VMRO-DPMNE Aleksandar Nikolloski thotë se ligji siç është shkruar tani, nuk duhet të miratohet. – Nëse Mila Carovska akuzon VMRO-DPMNE për pengimin e miratimit të këtij ligji, unë do të thosha se ajo ka të drejtë, sepse ne besojmë se ligji ashtu siç është shkruar, nuk duhet të miratohet, tha Nikolloski. Sipas tij, kur bën një reformë të madhe arsimore, duhet të ketë një konsensus të gjerë dhe dialog me të gjithë aktorët. -Kur bëhet një reformë e madhe arsimore, gjëja e parë që duhet bërë është një konsensus i gjerë shoqëror dhe dialog me të gjithë aktorët, si me opozitën ashtu edhe me fushën profesionale, nuk bëhet në këtë rast dhe ligji shtyhet në forcë në një procedurë jo transparente. Nikolloski, ndër të tjera, vuri në dukje se i ashtuquajturi libër shkollor dixhital kundërshton të gjithë sistemin arsimor si dhe rrymat në Evropë, duke treguar Francën si një shembull, i cili ka ndaluar përdorimin e çdo pajisje elektronike për fëmijët nën 15 vjeç mosha – Deri më tani, askush nuk e ka parë se si do të duket ai i ashtuquajtur libër shkollor dixhital, dhe në të njëjtën kohë ai kundërshton të gjithë procesin arsimor dhe, nëse dëshironi, zhvillimet aktuale në Evropë. Gjegjësisht, Ministri Francez i Arsimit tha disa ditë më parë se Franca ndalon përdorimin e çdo pajisje elektronike për fëmijët nën 15 vjeç, e aq më pak të vendosë libra shkollorë në një tablet ose telefon, tha ai. Më në fund, Nënkryetari Nikolloski edhe një herë i drejtoi pyetjen Ministres Carovska nëse ky projekt po shtyhet në fuqi sepse vlen 125 milion euro për 5 vjet në lidhje me kompani nga Kroacia. -Dhe një gjë për të cilën Mila Carovska shmang dhënien e një përgjigje edhe pse kam 10 ditë pasi e kam thënë fillimisht dhe pastaj e kam përsëritur në një intervistë dy ditë më parë është nëse arsyeja pse ai e shtyn dhe e shtyn këtë projekt të tekstit dixhital është fitimprurëse natyra është, nëse arsyeja pse ai po përpiqet ta shtyjë këtë vlen për 5 vjet 125 milion euro në lidhje me kompani nga Kroacia. Kjo është hera e tretë që po provokoj që të përgjigjet nëse kjo është arsyeja, pyeti Nikolloski.
? | opserver.mk