Nga e mërkura, duke hequr orën policore duhen të zbuten disa nga masat?

108

Për shkak të rënies drastike të të infektuarve rinj me koronavirus, gjatë ditës së nesërme pritet të diskutohet për heqjen e shtetrrethimit, por edhe relaksimin e mëtejshëm të masave për mbrojtje nga kovidi 19 ka mësuar Centar.mk.

Duke pasur parasysh rënien e numrit të të infektuarve të rinj dhe duke pasur parasysh që 3 përqind e të infektuarve regjistrohen çdo ditë krahasuar me të testuarit, sipas Centar.mk, pritet të propozohet heqjen e shtetrrethimit, i cili tani zgjat nga 00 në 4 pas mesnatës.

Pritet që orrari i punës dhe vendeve të objekteve hotelierike të rritet.

Sidoqoftë, vendimet e tilla duhet të vendosen nesër në një takim të shtabit të krizave, dhe të martën Qeveria të marrë vendime të reja, të cilat mbase do të jenë një zbutje e masave, dhe do të jenë të vlefshme nga e Mërkura, 19 maj, Centar.mk ka i mesuar.