Nëpunësit e gjendjes civile protestojnë para Ministrisë së Financave

31

Greva e punonjësve në Zyrën e Regjistrimit po lëviz sot para Ministrisë së Financave.

Sindikata e Pavarur e Regjistruesve pranë Konfederatës së Sindikatave njofton se do ta zbatojë protestën e paralajmëruar para kësaj ministrie pas përfundimit të afatit në të cilin pritej një përgjigje nëse do të ketë mjete për realizimin e kërkesave.

Sindikata kishte harmonizuar paraprakisht kërkesat me Ministrinë e linjës së Drejtësisë dhe priste vizën për ta nga Ministria e Financave. Kërkesat i referohen rritjes së pagave, nënshkrimit të një marrëveshjeje të re kolektive që parasheh pagesën e largimit, pagesën e K-15 në masën 60 për qind të pagës mesatare, si dhe njohjen e titujve të punëtorëve të lartë.

-Kemi kohë që kërkojmë takim, por nuk e kemi dhe do të protestojmë. Nëse nuk kemi një takim, do të radikalizojmë hapat. I bëj thirrje që të mblidhen forcat dhe të ulen në një tryezë të përbashkët për të gjetur zgjidhje për këtë problem që e kanë punëtorët, tha Marjan Risteski nga Konfederata e Sindikatave.përcjell telegrami.mk