Në propozimet e qeverisë për anëtarë joekzekutivë të Këshillit të BPRMV , ish ministër dhe profesorë të universiteteve , asnjë shqiptarë ?!

69

Lajmi interaktiv

Qeveria aktuale e RMV -së,e udhëhequr nga ( LSDM ) pika që si bie se nga votat e bllokut shqiptarë mbahet në pushtet (BDI+BESA+PDSH), vazhdon nëpër institucione të larta kulmore shtetrore të anashkalojë prezencën fizike të shqiptarëve, pra edhe emërimet sipas ligjit për përfaqsim adekuat të përfaqsueseve të përfshirjes së nacionaliteteve në jetën publike-ekzekutive ku atje ku Qeveria është hisedare nuk ka .Siç është rasti sot me BANKËN POPULLORE TË RMV -së …. Por duke parë mosaftësinë e ZVKPRMV ARTAN GRUBIT dhe BDI-së ,si shumicë në këtë koalicion të nacionaliteteve dhe heshtjen ose mosdijen e BESËS dhe PDSH -së ,në udhëheqje me shtetin …LSDM hiç pa fije turpi emëron njerës të vet , ish struktura politike dhe kuptohet se do e ketë nën kontroll…KJO po ndodh edhe atje ku duhet të ketë përfaqsim adekuat të shqiptarëve. A e din këtë LSDM …PO…e din …mu se mozhe… dhe bëhet e verbët sepse një fjalë e urtë latine thotë…. Në kohë të turbullta i mari (budallai) kalëron të hutuarin….Pra përfaqsimi joadekuat i nacionaliteteve nuk shkelet vetëm këtu në këtë institucion të lartë shtetrorë…Të emrosh tre nga e njëjta strukturë politike dhe nacionale e as një nga struktura shqiptare …kjo nuk do ndodhte as në kohën e komunizmit…ata do e kishin lagur me ndonjë në emër të internacionalizmit dhe Vllazrim Bashkimit …pra nga 3 emërimet 1 do ishte shqiptarë .. pra Lidhja Komuniste e Maqedonisë si pararojë e LSDM -së do ishte menduar tre herë.para se ta priste llafin .. thua që nuk ka ekonomista shqiptarë në këto kohë dhe atë eminent …ka sa të duash ..shiko Universitetet …Pse a thua mos janë Universiteti i Shkupit-Shtipit-Manastirit më të mirë të ranguar në listën e SHANGAIT …JOOO….? .Por qëllimi është .. atëherë o je i kapur…o bën pazare tjera ..që Qeveria Zaev nuk të pyet …pse a nuk di LSDM se Koalicioni shqiptar qeveritar (BDI+BESA+PDSH) ja mba gjallë Qeverinë Zaevit 1 dhe 2 ?…Apo ZVKPRMV Artan Grubi nuk mund të ketë gjetur në Çarshi të Shkupit të Esnafët ndonjë shok siç e bënë prej ditës kur është zgjedhur dhe i emron nëpër poste pa le të ishin edhe në Banken Popullore të RMV ….pasi nuk gjeta tha greku do e djeg Bibloitekën e Aleksandrisë dhe e dogji…dhe ndash kësaj rradhe …ndash herave tjera ….ZVK PRMV Artan Grubi për këtë është të mbrojë përfaqsimin adekuat të shqiptarëve nëpër institucione jo të pret e përcjell njerës për foto session tek objekti i ri që është në stilin Barok…ironia a duket se interieri të kujton serialet turke dhe çerdhet për fëmi …pra dy ulëse të kuqe nuk e bëjnë Barokun ….a pjesa tjetër duket si në emisione te Rudina Magjistari …BDI na mbro atje ku duhet dhe je zgjedhur …se nga të tjerët do mbrohemi vetë …

==========================================

lajmi aktiv që qarkullon

linku https://alsat.mk/mk/eks-minister-i-univerzitetski-profesori-predlozi-na-vladata-za-neizvrshni-chlenovi-na-sovetot-na-nbrm/