Tv Telma / Ndalohet pagesa për projektet e miratuara nga konkurset vjetore të Ministrisë së Kulturës për vitin 2020,reagon ish Ministri Hysni Ismaili

60

Qeveria udhëzoi Ministrinë e Kulturës të mos paguante paratë për projektet e miratuara pa përcaktuar bazën ligjore. Dhe kjo duhet të kontrollohet nga Ministria e Financave. Vendimi u mor nga Qeveria pasi u përcaktua që projektet nga konkurset vjetore të Ministrisë së Kulturës për vitin e kaluar nuk ishin paguar.

Inspektorët nga Ministria e Financave do të përcaktojnë se si janë shpenzuar paratë e buxhetit në një pjesë të projekteve të miratuara për vitin 2020, ndërsa Ministër i Kulturës ishte Hisni Ismaili. Në nëntor, Ministrja aktuale, Irena Stefoska, tha se një auditim i brendshëm zbuloi se anekset e marrëveshjeve për të rritur shumat u përfunduan në qershor dhe korrik dhe projektet e apeluara u pranuan. Sot, Kultura konfirmon se ata nuk do të paguajnë fonde deri në përfundimin e kontrolleve financiare për të mbrojtur buxhetin. Ata shpjegojnë se nga shtatori i vitit të kaluar deri në fund të janarit, ata përfunduan kontratat në vlerë totale prej mbi 1 milion Euro për shkak të projekteve të parealizuara dhe dokumentacionit të parregullt dhe presin që Policia Financiare dhe DKSK të sqarojnë abuzimet e mundshme sa më shpejt të jetë e mundur.

Ish-Ministri i Kulturës, tani anëtar i Kuvendit nga Alternativa e opozitës, Hisni Ismaili i tha Thelma se ai i kryente detyrat e tij ministrore me ndershmëri, pa skandale korrupsioni dhe se ai ishte në dispozicion në çdo kohë për t’iu përgjigjur pyetjeve të Sektorit të Inspektimit Financiar të Ministria e Financave.

Vendimet e marra për projekte të tilla janë të komisioneve të përshtatshme në Ministrinë e Kulturës, anëtarët e të cilëve janë profesionistë në këtë fushë dhe nga i gjithë komuniteti etnik, gjë që u bë për herë të parë në mandatin tim, thotë Hysni ISMAILI – ish-ministër i kulturës dhe anëtar i KUVENDIT