MSH: NË VEND JANË VAKSINUAR 473.853 QYTETARË,JANË RIVAKSINUAR 199.143 QYTETARË

38

SHTETAS TË E RMV-SË QË U VAKSINUAN NË SERBI DO TË RIVAKSINOHEN NË NISH


Autoritetet e shëndetësisë në vend njoftojnë se në vend janë vaksinuar 473.853 qytetarë  ndërsa janë, janë rivaksinuar 199.143 qytetrë. Ndërkaq, Rreth 15,000 shtetastë Maqedonisë së Veriut, të cilët morën dozën e parë të vaksinës Astra Zeneca më 27 dhe 28 mars, do të rivaksinohen në Nish këtë fundjavë

Nga Ministria e Shëndetësisë njoftojnë se procesi i imunizimit po zhvillohet në të gjitha punktet e vendit sipas planit të paraparë, njëkohësisht edhe interesimi i qytetarëve për tu  vaksinuar është rritur. Deri më tani numri i qytetarëve që kanë aplikuar për tu vaksinuar  është 454.104 qytetarë.  Ndërkaq, në pikat e vaksinimit përfshirë edhe ditën e djeshme janë vaksinuar 274.710 qytetarë. Mbrëmë dozen e pare të vaksinës e kanë pranuar 5.834 qytetarë ndërsa me të dzja dozat 7.720..  deri më tani në vend janë aplikuar 473.853 oza të vaksinës ndërkaq, janë rivaksinuar 199.143 qytetrë. Sipas numrave të fundit 50% e qytetarëve mbi 70 vjeç kanë pranuar një doze të vaksinës, 45% mbi 65 vjeç dhe 38 % mbi 60 vjeç.  Nga Ministria e Shëndetësisë apleojnë tek qytetarët që të paraqiten në aplikacion për tu vaksinuar.

Ndërkaq, Rreth 15,000 shtetastë Maqedonisë së Veriut, të cilët morën dozën e parë të vaksinës Astra Zeneca më 27 dhe 28 mars, do të rivaksinohen në Nish këtë fundjavë  njëkohësisht vazhdon edhe vaksinimi falas i qytetarëve të maqedonis në pikat e tjera të vaksinimit në Serbi.