MPJ e Bullgarisë e zhgënjyer me Rezolutën e “vijave të kuqe” të Parlamentit të RMV-së

44

Ministria bullgare e Punëve të Jashtme është e zhgënjyer me Rezolutën e miratuar dje në Parlamentin e Maqedonisë.

Ministria e Jashtme Bullgare vjen keq që ky akt vjen në një kohë kur dialogu dypalësh midis Sofjes dhe Shkupit ka filluar të kalojë në një fazë më pozitive dhe premtuese.

Një deklaratë nga Ministria e Jashtme Bullgare i tha BGNES se Bullgaria po priste publikimin e Rezolutës në mënyrë që të analizonte me kujdes përmbajtjen e saj në aspektin e përputhshmërisë së saj me Marrëveshjen e Fqinjësisë së Mirë, si dhe ndikimin e mundshëm të Rezolutës në dialogun e deritanishëm .

Sipas deklaratës nga Ministria e Punëve të Jashtme, do të ishte krejtësisht e papranueshme që Bullgaria të motivonte ose justifikonte mospërmbushjen e Marrëveshjes së 2017 përmes akteve të tilla …

“E vetmja mënyrë e drejtë për të gjetur zgjidhje të qëndrueshme dhe reciprokisht të pranueshme për sfidat aktuale në marrëdhënie është t’i përmbahemi rreptësisht marrëveshjeve dhe angazhimeve të arritura, zbatimit të tyre, si dhe të mbështesim një dialog të sinqertë,” tha Ministria e Jashtme Bullgare.

https://kanal5.com.mk/bugarsko-mnr-e-razocharano-od-rezolucijata-za-crvenite-linii/a486117