Mitovski-Infomax: “Partnerët tanë strategjikë” janë shumë të zemëruar me Zaev

85

Implikimet politike të gjithë kësaj është se në Maqedoni mund të kryeni një krim, dhe nëse bëni shumë para nga ai krim, mund të pajtoheni, nuk do të ketë nevojë për gjykatës, prokurorë, polici, akademi për prokurorë publik. Nëse jeni një kriminel i suksesshëm në këtë vend ju jeni një njeri i lirë.

Një nga implikimet më serioze politike është gjithashtu imazhi i Maqedonisë në bashkësinë ndërkombëtare. Ai shkatërrohet maksimalisht nga kjo. Ju lexoni raportin e Departamentit të Shtetit dhe Bashkimit Evropian. për të ndjekur mënyrën se si do të zhvillohet kërkimi për një të arratisur nga drejtësia. Unë mendoj se Departamenti i Shtetit deri më tani ka ndjekur vetëm kërkimet për El Chapo dhe Mijalkov. – thotë Aleksandar Mitovski.

Zoran Zaev do të duhet të mendojë për këtë, si do ta arsyetojë atë që kam informacion nga mënjanë se ai mori paralajmërime serioze dhe mesazhe nervoze nga përfaqësuesit e Ambasadës Amerikane në Maqedoni. Kishte një informacion një javë më parë që Zoran Zaev kishte një javë më parë se ai mori një mesazh që duhet të mbaronte – I përfunduar. Ndoshta diçka, të cilën unë nuk e di saktësisht, por që ata janë nervozë, ata duhet të përfundojnë dhe se ata duhet të ndalojnë diçka dhe si drejtohet vendi.

Pas kësaj ne jemi larg negociatave të para-pranimit me Bashkimin Evropian pas shantazhit nga Bullgaria, por tani pas kësaj ne do të jemi edhe më tej.

Tani do të jemi edhe më larg, në BE, nëse raporti tjetër është pozitiv, atëherë do të mendojmë se është joserioz dhe mendoj se David Gere. Pas kësaj, është e qartë se do të marrim një raport jashtëzakonisht katastrofik në gjyqësor – thotë Aleksandër Mitovski gjatë vizitës së tij në Zaspij, nëse mundeni, në Alpha TV.