Ministri i Jashtëm gjerman: Nëse Putin vjen në vendin tonë, do ta arrestojmë dhe dorëzojmë në Hagë

20

Ministri i Jashtëm gjerman Marco Buschmann, ka njoftuar se do të ekzekutojë urdhër-arrestin për presidentin rus Vladimir Putin nëse ai shkel në tokën gjermane.

Ai shtoi se në rast të ardhjes së Putinit, Gjykata Ndërkombëtare Penale do t’i drejtohet shpejt Interpolit dhe shteteve kontraktuese dhe do të kërkojë ekzekutimin e urdhrit, shkruan Yahoo News.

“Gjermania më pas do të jetë e detyruar të arrestojë Putinin dhe ta dorëzojë atë në Gjykatën Penale Ndërkombëtare”, tha ministri gjerman.