Mickoski-VMRO-DPMNE : Duhet të ketë regjistrim të popullsisë, por nuk duhet të jetë politik dhe një falsifikim siç shtyhet nga qeveria

47

Ne nuk kemi tregues përkatës në lëvizjen demografike, lëvizjen natyrale të popullsisë nga mosha 81 vjeç, do të thoja më shumë se 40 vjet, për të qenë të saktë. Atëherë pse është kështu? Sepse në vendin tonë është politizuar operacioni statistikor, çfarë po bëhet edhe tani, thotë presidenti i VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski në mbrëmjen e mbrëmjes në emisionin “Vetëm intervista” në Kanal 5.

Mickoski kërkon të thotë një vend në botë ku ka një nënshkrim të nënshkruar në fund të raportit, siç është rasti me regjistrimin në Republikën e Maqedonisë ku nënshkrimi i drejtorit të Zyrës Shtetërore të Statistikave është i lidhur me nënshkrimin të zëvendësit të tij.

-Më tregoni një listë në botë ku ka një nënshkrim të dyfishtë. Këtu kemi një nënshkrim të dyfishtë ndërmjet drejtorit të Zyrës Shtetërore të Statistikave dhe zëvendësit të tij, tha Mickoski.
Presidenti Mickoski beson se ndërsa po shtyhet i gjithë operacioni për regjistrimin, askush nuk i beson, duke shtuar se duhet të ketë regjistrim dhe askush nuk është kundër tij, por qytetarët duhet të kenë besim në regjistrimin, i cili duhet të jetë një operacion statistikor dhe jo politik.

  • Thelbi është nëse doni të keni besim dhe këtu nuk flas vetëm për popullin maqedonas si njerëzit më të shumtë në vend, por unë jam duke folur për bashkësitë e tjera etnike në vend, ju duhet të lini një ndjenjë që ata njerëz mund të të besoj. Kështu shtyhet i gjithë operacioni i regjistrimit, njerëzit nuk mund t’ju besojnë dhe më pas krijohet një ndjenjë në komunitete të ndryshme, këtu shohim serbë, romë, turq, etj. Të cilët thonë se nuk i besojmë këtij operacioni i cili duhet të jini statistikor sepse po shtyhet politikisht dhe kjo është arsyeja pse ata thonë le të përgatisim regjistrimin për të qenë një operacion real dhe statistikor dhe ta shtyjmë atë për një kohë më të mirë, tha Mickoski.
    Mickoski shtoi se duhet të ketë një regjistrim.
  • Pajtohem, duhet të ketë regjistrim, nuk po them që as unë e as VMRO-DPMNE nuk duhet të kemi regjistrim. Ky ishte detyrimi ynë dhe do të jetë detyrimi ynë. Por tani ai thotë se në fund të raportit ne do të vendosim një nënshkrim të dyfishtë, i cili është nëse ekziston vetëm një nënshkrim, besimi do të jetë më i madh atëherë, pyet Mickoski.
  • linku
  • https://lider.com.mk/makedonija/mickoski-popis-mora-da-ima-no-toj-da-ne-bide-politichki-i-falsifikat-kakov-shto-turka-vlasta/