Mickoski në TvSitel: Jemi në fazën përfundimtare të arritjes së marrëveshjes me partitë politike shqiptare opozitare

54

Kryetari i VMRO-DPMNe-së, Hristijan Mickoski në intervistën e tij për Sitel tha se në këto zgjedhjet lokale partia e tij del me një ekip të ri, me viziton të ri, motiv të ri, strategji të reja dhe ka përparësi më të mëdha.Unë vërtet u befasova kur dëgjova deklaratën në konferencën për shtyp të LSDM -së në të cilën ata vetë pranojnë se këta janë njerëz të rinj. I falënderoj për atë që thanë atëherë dhe vërtet mund të konfirmoj se ky ekip i VMRO-DPMNE në krahasim me ekipin e vjetër, të kontaminuar dhe jokompetent të kryetarëve të LSDM-së që ata përsëritën do të thosha se ka vërtet shumë përparësi, vizion të ri, energji të re, një motiv i ri, një strategji e re dhe kjo është arsyeja pse ne kërkojmë besimin e qytetarëve jo sepse LSDM thotë se ata janë të rinj, por janë njerëz energjikë, që kanë vizion dhe që duan të fitojnë, por edhe të shfaqen komunat ku do të zgjidhen se mund të kishte qenë ndryshe. Theshtë në frymën e kësaj që ne po ndërtojmë koalicione të reja. Ne po ndërtojmë një koalicion të tillë me të gjitha partitë politike dhe mund ta konfirmoj, dmth negociatat me partitë opozitare shqiptare janë në fazën përfundimtare, kështu që në këto zgjedhje në raundin e parë në komuna të caktuara ne do të garojmë së bashku në një koalicion që do mposhtni paaftësinë, turpin, poshtërimin, krimin. “Korrupsioni, plaçkitja e qytetarëve, sepse lotët e një nëne maqedonase, një nëne shqiptare, një turke, një vllahe, një serbe, një gruaje rome janë po aq të dhimbshme kur i thonë lamtumirë fëmijës së tyre i cili vendos të largohet nga Maqedonia sepse nuk ka pasur një shans në vendin e tij, “tha ai. Mickoski.

https://sitel.com.mk/mickoski-vmro-dpmne-na-lokalnite-izbori-izleguva-so-sosem-nov-tim