Mickoski: Kryetarët e LSDM -së japin ryshfetin me pako që janë pjesë e programit të Bankës Botërore (VIDEO)

38

Kreu i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski thekson se plaçkitja e njerëzve dhe paaftësia nuk mund të jetë respektim i ligjit, është krim dhe mosrespektim.

  • bërtiti Bislimovski dhe rregullatori, rritja e çmimit të naftës dhe benzinës nuk ishte grabitje, ishte respektim i ligjit. Çfarë anti-logjike, çmimi i naftës në bursa po rritet dhe në vend që të ulë akcizën për të ndihmuar qytetarët dhe ekonominë, Qeveria dhe rregullatori vendosin të “respektojnë” ligjin dhe të rrisin akcizën me një shtesë 2 denarë për litër plus tatimin mbi vlerën e shtuar. Grabitje në kushtet e krizës së rëndë ekonomike, tha Mickoski.

Ai pyet se ku përfundojnë këto dy denarë?

  • Përveç kësaj, material i regjistruar nga dy komuna maqedonase: Novo Selo dhe Suto Orizari (video në koment). Në të dy komunat, zyrtarët dhe kryetarët aktualë të LSDM -së ndajnë pako nga Ministria e Punës dhe Çështjeve Sociale. Pakot janë plot me artikuj të higjienës personale dhe janë pjesë e programit dhe huasë nga Banka Botërore. Unë pres një reagim të ashpër nga Banka Botërore këto ditë, sepse nuk dua të besoj se ata me vetëdije po ndërhyjnë në punët e brendshme të Maqedonisë. Banka Botërore është abuzuar nga zyrtarët qeveritarë në fushatën politike për zgjedhjet lokale, tha Mickoski.

Ai pret një reagim të ashpër nga bashkësia ndërkombëtare, zyra e BE -së, ndaj kësaj ryshfeti të paturpshëm, sepse nëse nuk ndalet tani, atëherë do të thotë mbështetje e heshtur. Të gjithë do të jenë përgjegjës për pasojat e këtyre ngjarjeve, dhe nëse ato nuk parandalohen, ato do të jenë të shkëlqyera.

  • Të dashur bashkëqytetarë, le të mos lejojmë që e ardhmja jonë të përfundojë me një paketë të vjedhur të shpërndarë nga zyrtarët e LSDM -së me qëllim ryshfeti. Merrni gjithçka që ju japin, është e juaja, e vjedhur prej tyre, por mbani mend ata njerëz, këta janë njerëzit që kanë qenë pjesë e realitetit tonë në 4 vitet e fundit. Ne mundemi dhe ju meritoni shumë më tepër. Në më pak se 3 muaj ju vendosni se në cilin vend dëshironi të jetoni. Prandaj, e përsëris, të mos lejojmë që e ardhmja jonë të përfundojë së bashku me paketat e ryshfetit! ”, Shkruan postimi i tij në Facebook, ka shkruar Mickoski