Mickoski / Kovaçevski ka negociuar fshehtas 6 muaj, tani bëhet sikur nuk di për propozimin që bullgarizohet Maqedonia.

25

Kovaçevski 6 muaj negocioi fshehtas, tani pretendohet se nuk e di për propozimin që do ta bullgarizonte Maqedoninë, tha lideri i VMRO-DPMNE-së në “Fli po të mundesh” në Alfa.

Mickoski theksoi se Kovaçevski praktikisht është pajtuar me tekstin e propozimit francez dhe tani pretendohet se nuk ka sy e veshë dhe se nuk ka marrë asgjë.

Për samitin e BE-së, ai tha se edhe pse Ukraina do të jetë në fokus, nuk duhet harruar se 22 vjet breza të qytetarëve të Maqedonisë janë të zhgënjyer duke pritur fillimin e negociatave.

“Ky është një samit serioz historik gjeostrategjik, ky nuk është një samit ekonomik, kështu që tani do të flasim për politika apo të ngjashme, ne kemi peshë politike në këtë samit dhe atyre u duhet një hap në Ballkan, për të filluar negociatat mes Maqedonisë dhe Shqipërisë dhe tani. , si do t’i fillojë negociatat Maqedonia nëse shohin që në Bullgari nuk dorëzohen sepse është situata, nga atje do të bëjmë presion atje ku është më e dobët, dmth Maqedonia sepse kemi një ministër që nuk është i interesuar për situatën për mua. ndjenjë, për ndjenjën tënde – tha Mickoski.

Mickoski shtoi se në atë shkëmbim zjarri nëse nesër kalon në komisionin për punë të jashtme në Bullgari dhe ndoshta do të kalojë, do ta kemi në tavolinë, gjegjësisht Kovaçevski do ta ketë dhe ky është qëndrimi përfundimtar.

  • Jetojmë në kohën kur një politikan i pamatur e shkatërron identitetin maqedonas dhe duhet të jetë e qartë për të gjithë dhe ai emër të mbetet i shkruar me shekuj e shekuj e breza! Dhe këtë nuk e them me mendjen time – theksoi Mickoski.