Micevski koordinatori i VMRO-DPMNE: Kushtetuta dhe ligjet me seancat skafander janë shkelur, familjet tona janë gjithashtu të rrezikuara

57

Në shënimin procedural drejtuar Kryetarit të Kuvendit Talat Xhaferi, koordinatori i grupit parlamentar të VMRO-DPMNE Nikola Micevski tha se kryetari shkeli Kushtetutën dhe ligjet që lejojnë në seancën e 36-të të jenë të pranishëm dhe deputetët pozitivë të kovid-19 . “Me dy maska, unë dyshoj se shëndeti im është në rrezik dhe se familja ime është në rrezik,” tha Micevski. Xhaferi u përgjigj se Kuvendi ishte duke punuar në përputhje me një protokoll shëndetësor nga një institucion kompetent.

“Zyrtarisht, rregullorja e punës së Kuvendit ose një dokument tjetër nuk mund të jetë mbi Kushtetutën dhe ligjet, dhe ju, pa e njohur ligjin, kryeni një vepër penale. Një krim është kryer gjithashtu nga policia, e cila lejoi hyrjen e të dërguarve pozitivë në 19 kovid. Këtu jam me dy maska ​​në fytyrë sepse këtu në parlament ka lajmëtarë të sëmurë, duhet të mendoj edhe për familjen time. Ju po u dërgoni një mesazh qytetarëve se Kushtetuta dhe ligji mund të shkelen. Nëse do të kishit mjaft të dërguar për kuorum, nuk do të kishit kërkuar që të ishin të dërguar të sëmurë “, i tha koordinatori i grupit parlamentar të VMRO-DPMNE, Nikola Micevski, Kryetarit Xhaferi për shkak të pranisë së dy të dërguarve pozitivë për kovid-19 .

Xhaferi iu përgjigj Micevskit se Kuvendi po punonte sipas një protokolli shëndetësor të lëshuar nga një institucion kompetent shtetëror.

“Nga rruga, kjo seancë me ligje të shkurtuara është thirrur në Mars, që do të thotë se ligjet me interes për qytetarët mund të kalojnë më herët. Ne nuk i kaluam ligjet për dy muaj për shkak të qëndrimit të opozitës. “

Pastaj Xhaferi thirri të dërguarit e tjerë nëse dëshironin të kërkonin një fjalë procedurale, duke u kërkuar që të mos kërkonin pushim. Askush nuk kërkoi një fjalë, pas së cilës ata u zhvendosën për të votuar pikat nga seanca e 36-të e Asamblesë.

Pas disa kohësh, Micevski përsëri kërkoi një fjalë procedurale dhe tha se sipas Kushtetutës dhe ligjit, personat e punësuar të cilët ishin të sëmurë gjatë epidemisë nuk lejoheshin të shkonin në punë. Theksoni se të dërguarit nuk mund të jenë të njëjtë me punonjësit e tjerë dhe i thoni Xhaferit që ai do të përballet me akuza penale.

“Ja se sa të çmendur jemi të pyesim veten. “Ju nuk keni turp që për shkak të disa politikave po rrezikoni shëndetin tuaj të përgjithshëm,” pyeti Micevski.

“Ju mund të kërcënoni, por unë nuk i nënshtrohem presionit sepse unë punoj sipas rregulloreve të këtij institucioni,” u përgjigj Xhaferi.

Në seancën e sotme u miratuan ligjet nga pakoja Pettiot e masave ekonomike, miratimin e të cilave qytetarët e prisnin që nga marsi.