Maqedoni / Mjekët amë paralajmërojnë protestë: Na jepni ndihmë, më shumë se 80% e të infektuarave menaxhohen nga ne

239

Mjekët amë po përgatiten për të protestuar për shkak se, siç thonë ata, injorimit nga autoritetet shëndetësore që nga fillimi i pandemisë.

“Protestojmë për shkak të marrëdhënies injoruese dhe mospasja e mbështetjes nga dita e e parë epidemisë deri sot, as pajisje mbrojtëse, as dezinfektues, asnjë denarë ndihmë. Kërkojmë ndihmë urgjente siç janë pajisjet mbrojtëse dhe dezinfektues”, thotë mjeku Nenat Lazarov i cili paralajmëroi protestën.

Ai tha se mjekët amë duhet të kenë përfaqësues në Komisionin për Sëmundje Ngjitëse dhe të drejtën për ta çuar pacientët në testim.

“Gjithashtu protestojmë për shkak të deklaratave të turpshme se nuk jemi pjesë e sistemit publik shëndetësor. Më shumë se 80% e të infektuarve me Covid-19 menaxhohen nga mjekët amë”, tha Lazarov./Telegrafi/