LSDM vs Georgievski: Nuk ka pasur negociata mbi gjuhën dhe identitetin maqedonas dhe as nuk do të ketë

36

Kur u pyet nga një gazetar cili është pozicioni i LSDM pas tezës së djeshme dhe Planit të Veprimit të partnerit të koalicionit Ljubco Georgievski, Marija Georgievska, deputetja nga partia në pushtet tha se pikëpamjet e tyre janë të ndryshme nga pikëpamjet e z. Georgievski.

“LSDM mbetet në qëndrimet e saj të qarta dhe të deklaruara tashmë për këtë çështje. Ne mbetemi të hapur për dialog për të gjetur një zgjidhje, por e përsëris edhe një herë se gjuha maqedonase dhe identiteti maqedonas nuk janë temë bisede. Kjo temë nuk është diskutuar dhe as nuk do të diskutohet në të ardhmen. “Pikëpamjet e z. Georgievski janë pikëpamjet e tij personale me të cilat ne nuk kemi absolutisht asnjë pikë kontakti,” tha Georgievska.