Lojërat Olimpike mund të mos mbahen as në vitin 2021?!

309

Një ekspert japonez për virusin ka paralajmëruar se Lojërat Olimpike në Tokio mund të mos jenë në gjendje të mbahn as në vitin 2021. Lojërat u shtynë për vitin e ardhshëm për shkak të pandemisë së koronavirusit, përcjell portali rtv21.tv

“Mbajtja e Olimpiadës ka nevojë për dy kushte: kontrollin e Covid-19 në Japoni dhe kontrollin e Covid-19 kudo në botë, sepse ju duhet të ftoni atletët dhe audiencën nga e gjithë bota”, tha Kentaro Iwata, një profesor i sëmundjeve infektive në Universitetin Kobe.

“Japonia mund të jetë në gjendje të kontrollojë këtë sëmundje deri në verën e ardhshme, por nuk mendoj se do të ndodhte kudo në botë, kështu që në këtë drejtim unë jam shumë pesimist për mbajtjen e Lojërave Olimpike verën e ardhshme.”

Vendimi për të shtyrë ngjarjen për vitin e ardhshëm ishte i diskutueshëm dhe Japonia për një kohë të gjatë këmbënguli se ata do të ishin në gjendje të shkojnë përpara këtë verë. Vetëm kur trupat e atletikës disa vende paralajmëruan se nuk do të marrin pjesë, Tokio dhe IOC shtynë lojërat./21Media