“Lidl “do të hapë dyqane në Tetovë, Shkup, Shtip,dhe Ohër?

89

Regjistrimi i një zyre dege në Maqedoninë Veriore në shkurt është hapi i parë i aktivitetit tonë në vend, u përgjigj “Lidl” – Bullgari kur u pyet nga InStore se cilat janë planet e tyre për hyrjen e gjigantit gjerman të shitjes me pakicë në vendin tonë dhe ku do të vendosen dyqanet.

Ne jemi në fazën fillestare të një procesi afatgjatë dhe në këtë fazë nuk mund të japim detaje të mëtejshme, tha Lidl – Bullgaria për InStore, duke shtuar se ato nuk mund të zbulojnë vendet e mundshme ose datat e hapjes.

Menaxherët bullgarë nuk kanë dhënë detaje të mëtejshme deri më tani, pavarësisht raporteve se ata janë tashmë në bisedime me kryetarët e bashkive për vendet e mundshme. Sidoqoftë, lexuesit tanë na dërguan një foto të një makine të markës “Lidl”, ku përveç logos së tregtarit, renditen qytetet Shtip, Tetovë, Shkup dhe Ohër. Aktivitetet e degës Bullgare për të cilat ne dimë deri më tani, por edhe informacionet nga terreni – spekulohet se tregu i parë do të jetë në Ohër.

Në fakt, kryetari i Komunës së Shtipit, Sasko Nikollov, për televizionin e Shtipit TV Star konfirmoi se ai tashmë ka biseduar me përfaqësuesit e ndërmarrjes. Ata kërkuan një vendndodhje prej 10,000 metrash katrorë dhe ai thotë se menjëherë u siguroi atyre dy.

Kërkesa që ata dhanë në takimin me disa kryetarë të komunave nga ky rajon është që atyre t’u duhet një lokacion prej 10,000 metra katrorë në territorin e qytetit të Stipit. Ne siguruam dy lokacione të tilla dhe i lëshuam Qeverisë, pas së cilës do të merret një vendim për zgjedhjen, tha Nikollov për Star TV. Ai i tha televizionit se Lidl ka një plan për bashkëpunim më të gjerë i cili përfshin të gjitha komunat e mëdha në vend, por edhe një pjesë të komunave të mesme, e cila përfshin Stipin.

Sipas të dhënave të njohura deri më tani, filiali nën emrin “Lidl Northern Macedonia Dooel” është themeluar me një investim në para prej 500,000 euro. Kompania e re do të menaxhohet nga Sofja, biznesmenët Milena Dragijska, Biser Borisov Inchovski dhe Ljubomir Manolov Hrsev. Ata janë menaxherë të kompanisë në Bullgari. Sipas përshkrimit të kompetencave dhe kufizimeve të tyre, “Lidl” ka në plan të investojë mbi 10 milion euro në një dyqan dhe të blejë tokë më të madhe se 10,000 metra katrorë

https://instore.mk/record/8/10660/lidl-kje-otvori-prodavnici-vo-skopje-shtip-tetovo-i-okhrid