Kur komisioni për veprimtari botuese përbëhet nga 4 antarë nga LSDM,dhe 1 të Besës,shpëtojnë shtetin mos i shkojnë dëm edhe 3 milion euro

99

www.telegrami.mk

Pas librit të Gjeografisë për Gjimnazin vitet e dyta ku shqiptarët ofendohen RMV vazhdon me SCANDALE deklarata ofenduese ndaj librit shqip ….më e re taze në mënyrë institucionale tash vjen deklarata e Ministreshës së Kulturës Irena Stefoska ndaj kulturës te krijuesve shqiptar dhe ndërmjet rreshtave i është përgjigjur ish shefit të kabinetit të Ministrit të Kulturës z. Hysni Ismailit i cili ndau 5 milion euro për projekte të autorëve shqiptarë dhe se del per shtetin dëm paska qenë që krijimtarisë letrare botuese shqiptare se vitin e kaluar i paskan ndarë për botim mbi 3 milion euro …këto para paska qenë në dëm të punonjësve të kulturës dhe artistëve ,pra nuk duhet finansuar kultura dhe libri shqip sepse iriton shtetin shkojnë paret dëm

citojmë ” Faktin që vitin e kaluar borxhi ka arritur vlerë prej 3 milion eurosh, në dëm të punonjësve të kulturës dhe artistëve, flet mjaft për matematikat e vitit të kaluar të cilat janë bërë në Ministri, ndërsa tani janë lëndë e policisë financiare”, tha Stefoska.Por arsyetimi është shterp sepse organet hetuese ende nuk kanë vënë pikën mbi i dhe tek kur të përfundojnë edhe ankesat dhe lënda të bëhet e plotfuqishme mund të justifikohet ,dhe pse prejudikon Ministresha Irena Stefoska

pra nuk ka logjikë sepse nënshkrimi i saj qëndron në fund të të shpërblyerve edhe shqiptar ( me siguri shteti i vlerson lojalistet ) dhe sipas Ministreshës së Kulturës Irena Stefoska ajo vazhdon të nënçmojë autorët shqiptar projektet shqiptare që kësaj rradhe …nuk janë të kualitetit ,nuk ka rëndësi për interes publik në kulturë …

se kriteret e komisioneve që kanë vendosur ndaj projekteve kulturore janë bazuar në “kualitetin e proektit, rëndësia e tyre për interesin publik në kulturë, rëndësia e tyre në jetën e qytetarëve, mbështetjen e autorëve nga komunitetet e ndryshme etnike, stimulimin e kreativitetit për krijues të rinj, në grupet e dëmtuara dhe margjinalizuara dhe vlerësimin real të punës për mbrojtjen e dinjitetit të autorit”.

Dhe pasi shqiptarët nuk dijnë të shkruajnë projekte ,për këtë kanë dhënë nënshkrim eshte pajtuar edhe komisioni i cili ne vend qe te deklarohet publikisht se ne Danimarke diqka eshte e kalbur ato krekosen duke dhënë nënshkrim

Një pyetje për Ministreshën Irena Stefoska cilët autorë ,cilët tema nga konkurset e deritashme të të gjitha zhanreve nga viti 1990 -2021 pra kur u nda nga Jugosllavia ,në fillim shteti quhej Maqedonia dhe tash Maqedonia Veriore …pra cilat projekte deri tash të finansuara nga Ministria e Kulturës janë shpërblyer jashtë shtetit …pra jashtë shtetit (sic) që e vlejnë ti besojmë deklaratës tuaj se parat per projektet shqiptare që e thoni ndërmjet rreshtave paskan shkuar kot vitin e kaluar 3 milion euro në dëm të punonjësve të kulturës dhe artistëve…mbare turp …apartheidi kulturor brina nuk ka

Tash për komision që ka vlersuar përbërja katastrofale një shqipfolës nga LSDM dhe tre nga BRAQA od KRUSHEVSKA REPUBLIKA që i bie 4 të një partie dhe një nga BESA

“Poeti ” i tatave dhe tututave Lulzim Haziri nga Gostivari ,që ri PRONTO dhe shtyhet përpara nga BOSSI Albert Musliu ADI nuk na ka befasuar… por shyqyr që është mirëpritur nga dy vëllezër dhe nga djali i tezes së tyre…por edhe atje ku del në TV si BOSSI i vet pra analist politik nuk i ka befasuar, u tregua ZIK-ZAK mjeshtër e çmoi mikpritsin .Kadareja nuk imitohet vetëm me stil veshmbathje O Luzim Haziri-PRONTO por edhe me guxim intelektuali ,…pra me krijimtari letrare kualitative …nuk të bënë ektserieri …jo por vepra dhe shiko se rrotullohesh te lëvdatat vetëm të atyre që ti përmenda më lasrtë ( A thu allahile pasi je kaq i fortë bane me fitu Strushke veçeri na poeziata )…pra karizmën krijuese nuk e ka pasur asnjëherë edhe pse asnjëherë nuk ka qenë BOSS përherë jeni fshehur pas tjerëve ,ndërsa nga BESA të paknaqurit e konkursit thonë se dikush nga kabineti i zëvend ministrit ka përdorur pjesë nga KURANI,BIBLA,TALMUDHI ku thuhet Duaji të afërmit tuaj dhe ka vlersuar me botim vllaun e vet…po të tjerët që pritën dhe ndenjën gjithë vitin pa gjumë dhe pritën tu del emri i projekteve deri në shumën 5 milion euro dhe a thua çfarë thonë .ofendime…dhe sharje krejt me rend … .Pra hallall u qoftë një të BESËS dhe një të LSDM-së që e vlersuan librin dhe kulturën shqiptare aq pak sepse kan kërkuar kualitet tek të tjerët shqiptarë autokton që nuk dijnë të bëjnë projekte dhe nuk e kan lodhur Ministreshën që mos ti çoje dëm edhe 3 milion euro tjera :Blagodaram Luli ,bllagodaram Jetmir e keni finasuar me 3 milion euro kulturën e shtetit,ashtu ruhet supremaciteti i Braqave od Krushevska Republika me siguri do merni BLAGODARNICA nga Ministria e Kulturës për këtë vit .. Ndërsa pse të meremi me Zëvendministrin e Ministrisë së Kulturës nga rradhët e Besës Sadat Sulejmanin dhe me Valmir Hazirin askush nuk i llogaritë për kurgjë në këtë ministri ..

www.telegrami.mk