Kryetarje e Këshillit Gjyqësor në RMV B.Cërvenkovska dorëhiqet / ELITËS GJYQËSORE-BIZNESORE NUK I KAM SHKUAR PËR SHTATI.

128

Pavlina Cërvenkovski ka dorëzuar dorëheqje të parevokueshme nga pozita e kryetares së Këshillit Gjyqësor. Ai ka dorëhequr para fillimit të seancës së sotme të 421-të të Këshillit.

“Po e njoftoj opinionin se po jap dorëheqje nga pozita e kryetarit të Këshillit Gjyqësor të RSM-së. Menjëherë pas zgjedhjes sime në këtë post, filloi një ndjekje mediatike me qëllimin përfundimtar të dorëheqjes sime, sepse zgjedhja ime për president nuk i përshtatej një grupi të elitës gjyqësore-biznesore. “Deri më sot, ngacmimet nuk janë ndalur përmes shpërndarjes së informacionit të rremë për gazetarët, dhe proceset e brendshme në Këshill, të cilat janë të një rëndësie kyçe për detyrat e kryera me sukses dhe për funksionimin e gjyqësorit, janë penguar dhe vonuar vazhdimisht. ”, shprehet ajo në dorëheqjen e saj.

Siç thotë Cërvenkovski, u bë për keqardhje që, siç thotë ajo, “në vend që t’i përkushtohemi aktiviteteve dhe reformave dhe përmirësimit të gjendjes në gjyqësor, për dikë u bë më e rëndësishme se si të më sulmojë mua dhe si të dëmtojë projektet”.

“Shembulli i fundit i një informimi të rremë për gazetarët ka të bëjë me faktin se ka qenë vendimi im i paligjshëm për të zgjedhur një anëtar të Bordit Drejtues të Akademisë së Gjyqtarëve dhe Prokurorëve Publikë, edhe pse nuk kam propozuar dhe as votuar për anëtarin e Gjykatës. Këshilli, Zoran Gerasimoski. Shpresoj që presidenti i ardhshëm të jetë i përshtatshëm për këtë elitë juridiko-biznesore. I jam mirënjohës atyre kolegëve që treguan respekt dhe më përkrahën në synimet e mia për të ndryshuar diçka, por megjithatë Këshilli si organ kolektiv vendos se në cilën rrugë do të ndjekë gjyqësori”, thekson Cërvenkovski në dorëheqjen e saj.