Kryetarët e bashkive të Shkupit nuk ndihen të shkelur,se Qeveria i ndau ndihmë prej gjysmë milioni euro për krizën kovid 19 komunës së Haraçinës.

127

linku https://fokus.mk/skopskite-gradonachalnitsi-ne-se-chuvstvuvaat-obespraveni-poradi-pomoshta-od-polovina-miolion-evra-za-arachinovo/

Kryetari i Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov dhe disa nga kryetarët e komunave nga komunat e tjera të Shkupit nuk ndihen të privuar nga e drejta dje pasi Qeveria vendosi t’i japë gjysmë milioni euro Komunës së Haraçinës si një mbështetje financiare e njëhershme e papagueshme.

Ata thonë se ndihma e tillë është e mirë, dhe komunat e tyre kanë aplikuar për projektet e tyre dhe për disa kanë marrë ndihmë nga qeveria.

Përpunimi i plotë i projekteve që qyteti dhe komunat nga qyteti i kanë dorëzuar Qeverisë është në proces, në mënyrë që qeveria qendrore të ndihmojë qeverinë lokale dhe të financojë projekte të caktuara. Nuk ka komuna në disavantazh në kuptimin që ata marrin ndihmë fiskale ose materiale nga qeveria qendrore, dhe të shkaktuara kryesisht nga ulja e flukseve buxhetore të buxhetit për shkak të krizës. “Unë pres që qeveria të dalë me të gjithë konceptin shumë shpejt,” tha Shilegov.

Kryetarët e komunave të Shkupit, Centar, Karpos dhe Çair, janë në të njëjtën linjë me të dhe thonë se ndihma e tillë është për të mirën e qytetarëve.