Kriza thellohet: Gjysma e britanikëve kanë shkurtuar blerjet e ushqimit për të paguar energjinë

81

Më shumë njerëz po luftojnë për të paguar faturat e tyre të energjisë, tregon një studim i ri, me gjysmën e të rriturve në Britani sot që reduktojnë sasinë e ushqimit që blejnë për të ndihmuar në mbulimin e kostove të energjisë.

Hulumtimi i ri i Zyrës për Statistikat Kombëtare (ONS) ka zbuluar se 46% e të rriturve që paguajnë faturat e energjisë e kanë shumë të vështirë ose pak të vështirë ta përballojnë atë.

Sondazhi u krye nga 6 deri më 17 korrik dhe tregon një rritje mbi 43% që thanë të njëjtën gjë në dy javët e mëparshme.

Njerëzit tani mund të vendosin gjithnjë e më pak ushqim në tavolinat e tyre për shkak të rritjes së kostos së jetesës.

Saktësisht gjysma e të gjithë të rriturve thanë se po blejnë më pak ushqim sepse shpenzimet e tjera janë rritur.

Gjysma tjetër thekson se blejnë të njëjtën gjë, por paguajnë dukshëm më shumë për ushqimin.