Kriza politike në Bullgari çoi në zgjedhje të reja legjislative më 11 korrik

83

Kriza politike në Bullgari çon në një qeveri të përkohshme dhe në zgjedhje të reja legjislative më 11 korrik, konfirmoi presidenti Rumen Radev. Nesër kreu i shtetit duhet të shpërndajë Parlamentin dhe të emërojë një ekzekutiv të përkohshëm për të çuar vendin në zgjedhje të parakohshme.

“Kjo është detyra dhe e drejta ime në kuadër të Kushtetutës. Data e zgjedhjeve është 11 korriku. Ne nuk mund të shpërndajmë Asamblenë Kombëtare para 11 majit”, theksoi Radev.

Më 5 maj, Partia Socialiste bullgare (BSP) riplanifikoi mandatin për formimin e një qeverie pas zgjedhjeve të rregullta parlamentare më 4 prill.

Kjo ishte përpjekja e tretë e dështuar për të formuar një qeveri pas dorëheqjes gjithashtu nga Gerb të kryeministrit në ikje, Bojko Borisov, i cili fitoi zgjedhjet por mbeti i izoluar në parlament sepse ishte e pamundur të kishte një shumicë.